Print DigitalTipar CarteCadouri Promotionale PersonalizatePrint Imagini Dimensiuni MariLegatorieInvitatii NuntaGravura Laser

 
 

Google Analytics Opt-out Browser Add-on (BETA): Dezactivarea Google Analytics Javascript (ga.js) In Firefox, Chrome Si Internet Explorer


Serviciile si produsele Adi Center sunt disponibile pentru comenzi efectuate din toate orasele Romaniei (nu numai din Iasi) cu plata ramburs (prin servicii curierat rapid). Informatii Servicii Curierat Si Livrare

HTML Sitemap Print Digital | Tipar Carti | Cadouri Personalizate | Editura StudIS | Legatorie >> Google Chrome Browser News - Google Chrome Browser Free Download, Mozilla Firefox Browser News - Mozilla Firefox Browser Free Download, Tutoriale Web - Web Browser >> Google Analytics Opt-out Browser Add-on (BETA): Dezactivarea Google Analytics Javascript (ga.js) In Firefox, Chrome Si Internet Explorer

Google Analytics Opt-out Browser Add-on (BETA): Dezactivarea Google Analytics Javascript (ga.js) In Firefox, Chrome Si Internet Explorer

Scopul oricarui website este de a converti un numar cat mai mare de vizitatori in clienti. In mod curent, masurarea eficientei gradului de conversie a vizitatorilor unui site in clienti se realizeaza prin monitorizarea activitatii utilizatorilor cat timp navigheaza paginile site-ului.

Monitorizarea activitatii de navigare a utilizatorilor este concretizata in adunarea si interpretarea statistica a unor date de trafic web cu ajutorul aplicatiilor specifice de analiza web –  web analytics software (IP utilizator, tara de provenienta a utilizatorului,  tipul retelei utilizatorului, cuvintele cheie utilizate si paginile vizionate, etc) .

Soft-urile de analiza statistica a datelor de trafic web pot fi aplicatii care ruleaza in cadrul unui sistem de operare desktop (Windows, Linux, Mac), aplicatii software instalate pe un server sau servicii web de colectare si analiza a datelor de trafic.

Google Analytics (serviciu oferit gratuit  de Google) este poate unul dintre cele mai populare servicii web gratuite, care permite colectarea datelor de trafic individuale per utilizator si ulterior interpretarea lor prin intermediul unei interfete intuitive in fereastra oricarui browser modern, cum ar fi Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer sau Safari.

Rezultatele interpretarii statistice a datelor de trafic web pentru un web site se utilizeaza de obicei pentru imbunatatirea experientei utilizatorilor, cresterea traficului cu scopul conversiei unui numar mai mare de vizitatori in potentiali clienti si nu in ultimul rand de predictie a trend-urilor pietei si evaluare a eficientei campaniilor actuale de marketing online, in comparatie cu marketing-ul clasic.

Serviciul Google Analytics de monitorizare a vizitatorilor unui website si colectare a datelor de trafic se implementeaza relativ simplu in orice web site: dupa ce va creati un cont gratuit Google Analytics, in mod automat se genereaza un cod JavaScript, care invoca script-ul Google Analytics JavaScript (ga.js) – aplicatia responsabila de colectarea datelor de trafic generat de vizitatorii site-ului dumneavoastra.

Dar daca nu doriti ca datele de trafic legate de vizitele dumneavoastra pentru un site sa nu fie stocate prin intermediul Google Analytics (adresa de IP, paginile vizionate, timpul petrecut pe site, cuvintele cheie utilizate in motorul de cautare pentru a gasi site-ul respectiv, etc.) ?

Referitor exclusiv la Google Analytics si alte servicii de monitorizare a traficului bazate pe aplicatii JavaScript, exista diverse modalitati de blocare a script-ului JavaScript, astfel incat datele de trafic ale vizitelor dumneavoastra nu se vor stoca pe un anumit server si vizitele raman anonime in cadrul acestor tipuri de statistici web.

Pe de alta parte, traficul dumneavoastra pe un anumit web site poate fi analizat (desigur, pentru imbunatatirea experientei dumneavoastra ca vizitator, sa se inteleaga ce va place si ce nu si pentru anticiparea dorintelor dumneavoastra ulterioare – ce anume va asteptati sa gasiti pe site-ul respectiv la urmatoarea vizita) cu aplicatii specifice interpretarii statistice a log-urilor de server.

Cu alte cuvinte, chiar daca se blocheaza serviciile de monitorizare cu JavaScript a traficului web, vizitele dumneavoastra se inregistreaza „by default” – implicit si pe server, deci cel putin inca o statistica de trafic exista mereu.

Revenind la serviciul Google Analytics, interactiunea invizibila a dumneavoastra cu acesta se poate anula cu ajutorul add-on-ului de browser Google Analytics Opt-out Browser Add-on (BETA).

Google Analytics Opt-out Browser Add-on (BETA) este un software gratuit oferit de Google, compatibil cu urmatoarele browser-e: Internet Explorer (7 si 8), Google Chrome (4.x si versiunile ulterioare) si Mozilla Firefox (3.5 si versiunile ulterioare).

Google Analytics Opt-out Browser Add-on (BETA) comunica direct cu script-ul Google Analytics JavaScript (ga.js), indicand optiunea dumneavoastra de a nu trimite la serverul central datele legate de vizitarea unui website monitorizat prin serviciul Google Analytics.

De retinut este faptul ca Google Analytics Opt-out Browser Add-on (BETA) nu impiedica trimiterea datelor de trafic web (IP-ul dumneavoastra, paginile vizitate, etc) catre server-ul unde este gazduit site-ul sau alte servicii de monitorizare web.

Executia script-urilor JavaScript se poate bloca total in browser-ul dumneavoastra din optiunile generale ale browser-ului, insa nu este recomandata aceasta actiune, deoarece foarte multe elemente ale website-urilor actuale se bazeaza pe tehnologia JavaScript si blocand  executia acestora in browser, anumite web site-uri pot deveni nefunctionale.

Pe de alta parte, exista add-on-uri sau plug-in-uri pentru web browser-e care permit blocarea selectiva a script-urilor JavaScript (cum ar fi de exemplu reclamele contextuale servite prin JavaScript).

La vizitarea unui anumit site un astfel de add-on de blocare a script-urilor JavaScript va va anunta ce script-uri ruleaza in mod curent si va va oferi posibilitatea de anulare selectiva a acestora, astfel incat data viitoare cand veti vizita site-ul script-urile respective nu vor mai fi incarcate in browser si timpul de incarcare al paginii va fi mai mare. Cel mai relevant exemplu in acest sens este add-on-ul gratuit NoScript pentru browser-ul Firefox.

Google Analytics Opt-out Browser Add-on (BETA), software gratuit oferit de Google si compatibil cu browser-ele Internet Explorer (7 si 8), Google Chrome (4.x si versiunile ulterioare) si Mozilla Firefox (3.5 si versiunile ulterioare), poate fi descarcat gratuit din pagina oficiala pusa la dispozitie de Google.

Alte Servicii Si Noutati Care Va Pot Interesa

Conectati-va Cu Adi Center Si Aflati Ultimele Noutati Din Facebook!
Intrati Pe Facebook Si Apasati Like Pentru A Va Conecta Cu Adi Center

Vizualizati si alte noutati din categoria Google Chrome Browser News - Google Chrome Browser Free Download, Mozilla Firefox Browser News - Mozilla Firefox Browser Free Download, Tutoriale Web - Web Browser.

.

Trackback